Masalah kulit kering menjadikan kulit seseorang kelihatan kasar, mengelupas dan bersisik. Lokasi di mana tompok kering ini terbentuk berbeza bagi setiap orang. 

Ia adalah keadaan biasa yang memberi kesan kepada semua peringkat umur, terutamanya bayi dan kanak-kanak kecil kerana kulit mereka masih sensitif dan mudah merengsa. 

Di dalam artikel ini, kami akan menerangkan kepada anda info ringkas mengenai masalah kulit kering, jenis-jenisnya serta tips untuk membeli pelembap kulit bagi bayi anda.

Kajian menunjukkan minyak kelapa dara sangat baik untuk kesihatan luaran dan dalaman. Malah, sebelum wujudnya kajian berteknologi tinggi, nenek moyang kita telah pun mengamalkan penggunaan minyak serba boleh ini.

Artikel ini mengupas lebih lanjut mengenai minyak kelapa dara serta manfaatnya. 

Minyak kelapa dara dihasilkan 100% daripada isi buah kelapa yang matang dan berkualiti. Proses penghasilannya tidak menggunakan haba dan bahan-bahan sintetik. Justeru, ia mengandungi nutrien yang amat berkhasiat untuk tubuh badan manusia. Antara nutrien yang tinggi di dalam minyak ini adalah vitamin E dan asid laurik. 

event organizer in malaysia | event management company malaysia