4 Cara Mewangikan Bilik Tidur

Semua orang mahu rumah mereka harum dan bersih kerana di situlah kita berehat dan mencari perlindungan. Untuk pengetahuan anda, seseorang boleh mendapat kesan yang menggalakkan daripada bauan yang segar dan beraroma. Kali ini, kami ingin menunjukkan kepada anda cara membuat semburan semula jadi yang wangi untuk rumah anda.

Cara 1:

Masukkan air secukupnya ke dalam periuk dan masukkan hirisan oren, kulit oren, kranberi, kulit kayu manis, bunga cengkih, dan bunga lawang.

Dalam beberapa minit, aroma yang menyenangkan, segar dan menyegarkan akan memenuhi rumah atau ruang selepas mendidih dengan api sederhana.

Cara 2:

Cuba gunakan daun pandan juga. Pandan boleh digunakan sebagai pewangi semulajadi di rumah selain digunakan dalam masakan untuk mendapatkan aroma yang harum.

Hirisan daun pandan boleh mengeluarkan minyak wangi yang menyenangkan selama dua minggu di bilik tidur, bilik mandi, almari, dan laci, sama seperti bunga yang ditanam.

Cara 3:

Selain itu, daun pandan dan kelopak bunga ros ditumbuk halus dan digabungkan untuk menghasilkan adunan.

Untuk mencipta bunga rampai semulajadi, gabungkan item ini dalam bekas tertentu.

Cara 4:

Serai wangi yang sering digunakan dalam bahan mentah untuk minyak pati, memberikan beberapa manfaat kepada pengguna.

Serai adalah tumbuhan wangi yang bukan sahaja mempunyai minyak wangi yang menghidupkan semula tetapi juga menghalang serangga dan nyamuk.

4 Simptom Awal Darah Tinggi

4 Pros Of Panoramic Sunroof