4 Kepentingan Air Diffuser Di Rumah

Air diffuser kini wujud dalam pelbagai gaya, dimensi dan kos. Apabila digunakan dengan minyak pati, tujuannya tetap sama. Ia bukan sahaja boleh mewangikan sementara rumah anda, malah ia juga menawarkan beberapa kelebihan dan kebaikan untuk kesihatan diri sendiri. Paling ketara, ia cukup menarik untuk digunakan sebagai hiasan di rumah anda. Berikut ialah beberapa kelebihan air diffuser yang baik untuk diri sendiri, termasuk keupayaannya untuk membekalkan tenaga, meningkatkan fungsi otak anda dan membantu mendapatkan tidur malam yang nyenyak.

1. Mengurangkan Tekanan

Anda mungkin berasa lebih tenang dengan menggunakan air diffuser di rumah, yang merupakan salah satu kelebihan utama. terutamanya selepas anda pulang dari kerja atau ia boleh mengurangkan tekanan selepas seharian bekerja dari rumah semasa PKP ini. Anda boleh menggunakannya di ruang tamu dan di meja anda, tetapi anda juga boleh meletakkannya di dalam bilik tidur untuk berehat sebelum tidur. Anda pasti akan tidur lebih lena dan lebih lena.

2. Elakkan Jangkitan Penyakit dan Bakteria

Pertumbuhan bakteria dan virus yang berbahaya kepada kesihatan seseorang akan berkurangan apabila minyak pati disebarkan ke udara menggunakan air diffuser. Selain itu, ia mungkin meningkatkan sistem imun anda untuk memastikan anda sihat. Pada masa yang sama, hentikan bakteria ini daripada masuk ke dalam badan anda untuk mengelakkan penyakit seperti selesema. Ia juga berfungsi dengan baik sebagai penghalau nyamuk.

3. Memperbaiki ‘Mood’ Anda

Alat pewangi yang dipanggil air diffuser boleh memberi kesan santai. Ia sudah pasti boleh meningkatkan mood seseorang apabila digabungkan dengan minyak pati tertentu, memberikan kawalan emosi dan rangsangan tenaga pada waktu pagi. Penggunaan beberapa minyak pati akan menambah variasi bagi mereka yang bekerja dari rumah semasa PKP ini dengan mengalihkan mood bekerja kepada suasana rumah yang lebih santai. Selain itu, ia boleh merangsang otak untuk meningkatkan fokus dan produktiviti.

4. Melegakan Kesakitan

Kajian yang dijalankan oleh profesional kesihatan mendedahkan bahawa aromaterapi boleh menyembuhkan kesakitan selain dapat mengurangkan kortisol, atau hormon “tekanan”, dan meningkatkan “kebimbangan.” Meresap minyak pati ke udara membolehkan mereka memasuki badan melalui sistem aliran darah, yang boleh membantu dengan pelbagai kesakitan. Sakit kepala, otot tegang, dan sakit sendi adalah beberapa daripadanya.