Sabun Basuh Baju

Mencari sabun basuh baju adalah perkara yang sangat penting supaya baju anda kekal baik ketika ia dibasuh.

Ramai tidak tahu tentang ini. Ia menyebabkan mereka memilih sabun yang murah tanpa mengambil kira tentang kualiti atau ciri-cirinya.

Selain daripada sabun detergen, pewangi baju merupakan salah satu agen pembersih yang sangat penting ketika membasuh baju anda supaya baju berbau wangi dan lembut.

Pewangi kebiasaannya dituangkan sekali bersama sabun detergent liquid ketika membasuh baju. Ia mempunyai pelbagai kelebihan namun masih ramai yang terlepas tentang perkara ini.

Disebabkan itu, penggunaan sabun detergen sahaja sebenarnya tidak mencukupi untuk memberikan kewangian maksimum pada baju yang dibasuh.

Pewangi baju atau pelembut fabrik ialah perapi yang digunakan pada pakaian semasa kitaran bilas dalam mesin basuh bagi mengurangkan kekerasan pada pakaian ketika dikeringkan.

Secara ringkasnya, ia adalah produk yang mengandungi bahan pelincir yang menyaluti gentian fabrik anda supaya fabrik pakaian anda terlindung.

Seperti baking soda dan cuka, pewangi baju juga boleh menjadikan pakaian berbau lebih segar kerana ia boleh membantu membasmi bau busuk.


Ibadah aqiqah merupakan satu perkara yang dilakukan oleh umat Islam apabila menerima cahaya mata.

Ibadah ini sangat mulia bagi ibu bapa kerana ia juga akan melibatkan pemberian makanan kepada orang sekeliling sempena majlis ini.  

Qurban pula merujuk kepada penyembelihan haiwan ternakan yang tertentu dan dibenarkan dalam Islam pada tarikh yang tertentu. 

Haiwan ternakan ini juga dinamakan sebagai al- an’am. Penyembelihan haiwan ternakan bertujuan untuk mendekatkan diri kepada Allah. 

Umrah merupakan satu ibadah yang dikejar oleh umat Islam sekurang-kurangnya sekali seumur hidup. Bagi yang tidak mampu kerana keadaan fizikal, badal umrah adalah satu cara.

Badal Haji merupakan satu perkara yang dibuat oleh ramai orang di Malaysia. Ini dilakukan apabila seseorang itu tidak mampu lagi untuk melakukan ibadah tersebut secara fizikal.


FANA COUTURE antara fashion brand yang terkenal di Malaysia menjual pelbagai jenis tudung sarung, shawl, instant shawl, bawal satin, tudung bawal exclusive, dan juga baju kurung moden.