5 Style Rambut Lelaki Terkini

Mempunyai hari rambut yang baik sudah pasti penting untuk lelaki. Malah majoriti lelaki menggunakan rambut mereka sebagai mahkota. Memandangkan ia mudah dijaga dan mempunyai penampilan yang lebih bersih, kebanyakan lelaki juga menggemari gaya rambut lelaki pendek.

1. Crew Cut

Di sisi, potongan krew pendek kelihatan lebih bersih dan lebih menarik. Tambahan pula, bahagian hadapan kelihatan lebih kemas dan cantik dengan ragam rambut pendek ini. Walaupun ia bukan gaya rambut pendek yang paling popular untuk lelaki, ia adalah salah satu yang terbaik.

2. Classic Slick Back

Potongan rambut lurus dengan rupa tradisional dan halus adalah satu gaya yang agak “clean”. Pomade sentiasa digunakan untuk menggilap gaya rambut pendek ini untuk lelaki supaya ia kekal di tempatnya. Bagi seseorang yang ingin kelihatan profesional, gaya rambut terbaharu adalah sesuai.

3. French Crop

Salah satu gaya rambut yang popular untuk lelaki ialah french crop. Selain mempunyai potongan yang bersih, ia juga memerlukan sedikit penyelenggaraan. Kerana rambut pendek kelihatan bagus dalam mana-mana tetapan, potongan rambut ini sesuai untuk seseorang yang tidak mempunyai masa untuk menggayakan rambut mereka.

4. Buzz Cut

Gaya rambut pendek seperti potongan buzz sentiasa kelihatan rapi. Gaya rambut untuk lelaki ini dilaporkan sangat menyanjung dan sesuai untuk semua bentuk muka. Kerana ia pendek, gaya rambut buzz cut sangat mudah untuk dikekalkan. Tidak seusia mereka, lelaki pelbagai peringkat umur boleh memakai gaya rambut ini.

5. Quiff Haircut

Quiff pendek adalah gabungan gaya flattop dan pompadour. Potongan rambut ini telah menjadi bergaya selama bertahun-tahun. Tidak seusia anda, anda boleh menggayakan rambut anda secara ringkas, yang kelihatan profesional dan tidak formal.


Ketahui cara urutan skincare yang betul serta skincare terbaik yang sesuai untuk kulit anda.

Kelebihan Belajar Bahasa Arab

Apa Itu Fertigasi?