Kebaikan dan Manfaat Susu kambing.

TIDAK ramai gemar minum susu kambing kerana baunya sedikit hamis yang boleh mencetuskan rasa loya kepada individu yang sensitif terhadap bau berkenaan.

SUSU KAMBING (Goats Milk) adalah susu yang dihasilkan oleh kambing betina setelah melahirkan daripada beberapa jenis kambing susu yang diternak. Antara jenis kambing susu yang popular seperti Kambing Saanen yang mana ia mampu menghasilkan susu kambing berkualiti.

Ini menyebabkan ramai lebih cenderung memilih susu lembu atau soya bagi mendapatkan sumber kalsium penting untuk kesihatan dan mengekalkan tulang yang kuat.

khasiat susu kambing adalah seperti susu kambing menyelesaikan masalah keselesaan ketika perut kosong.

Susu juga kaya dengan sumber vitamin dan mineral yang diperlukan tubuh bagi kanak dan orang dewasa.

“Susu ini juga kaya dengan vitamin D iaitu satu nutrien yang membantu penyerapan kalsium dalam tubuh dan seterusnya membantu menguatkan tulang.

“Sifatnya mudah hadam menjadikan ia sesuai diminum bagi mereka yang mempunyai masalah perut sensitif.

“Sebaik-baiknya pastikan susu kambing yang dipilih tidak dicampur bahan perasa, pewarna dan pengawet bagi mengekalkan keaslian serta khasiat susu berkenaan,” katanya.

Perniagaan online susu kambing dan produk lain yang berkaitan dapat dilakukan baik secara langsung kepada pengguna akhir (kedai kecil atau gerai di pasar) atau melalui perantara (penjualan barang ke pasar raya).

Tunggu apa lagi, jana pendapatan sampingan bersama Wildan sekarang!

Klik sini untuk maklumat lanjut!

Previous Post

Trend Baju Raya Terkini

Next Post

The Best Cleaning Services For You